Udgivet i Køkken og Bolig

Skal du imponere i køkkenet? Her er 5 retter der slår benene væk under enhver

Af Knivblok.dk

Der er simpelthen ikke noget, der føles meget bedre end at være en god vært. En god vært er selvfølgelig rar, imødekommende og gæstfri - og så er det altså også et ret stort plus, hvis der er tale om en vært, der kan imponerer lidt i køkkenet med en god ret og et godt glas vin til. Men hvilke retter kan man egentlig lave, hvis man gerne vil imponere sine gæster? Og hvilken slags vin skal man vælge dertil?

Herunder kan du altså finde lidt inspiration til nogle gode retter, der kan slå benene væk under dine gæster - og ellers er der også flere opskrifter hos Il Senso, hvor det ligeledes er muligt at matche en god flaske vin til den givne ret.

Steg med tilbehør

Hvis man gerne vil invitere sine gæster på en rigtig lækker middag, som også er noget ud over det sædvanlige, så er det altid lækkert med en god steg og noget godt tilbehør dertil. Steg er nemlig ikke noget, som man typisk får til hverdag, og så er en perfekt tilberedt steg også noget, som med sikkerhed vil imponere dem, du har på besøg.

Men det er selvfølgelig ikke kun stegen, der kan imponere. Man kan nemlig også imponere ved at lave noget lækkert tilbehør. Tilbehør til en steg vil typisk bestå af eksempelvis ovnbagte kartofler, en sauce eller sovs, en lækker salat og måske også noget brød dertil. Hvad tilbehøret helt konkret skal være, kan man jo selv finde ud af, men der er heldigvis mange muligheder. Og så serverer man selvfølgelig også lige et godt glas vin, som passer til den type steg, man har tilberedt.

En delikat pastaret

Der er dog mange måder at imponere i køkkenet på, og det behøver ikke at være hverken svært eller tidskrævende for at imponere - for det vigtigste er jo, at det smager godt. Derfor kan man også sagtens servere en rigtig god pastaret for sine gæster.

Her drejer det sig naturligvis ikke om pasta med ketchup - og måske vil nogen også mene, at pasta med kødsovs er lidt for hverdagsagtigt og almindeligt til sådan rigtigt at kunne slå benene væk under sine gæster.

Man kan eventuelt overveje, om der er en eller anden pastaret, som man er rigtig god til at lave. Der er eksempelvis pasta carbonara, som umiddelbart er ret simpel, da den ikke består af alt for mange ingredienser, men den kan faktisk være en smule krævende at lave til perfektion.

Så hvis man er en af de smarte typer, som virkelig mestrer at lave en god pasta carbonara eller en lignende pastaret, så kan man sagtens servere den for sine middagsgæster. Så kan man eventuelt bruge lidt ekstra tid på at anrette retten flot med lidt ekstra parmesan, persille og måske lidt citronskal.

Hjemmelavet sushi

Der er rigtig mange, som er helt vilde med sushi, men det er nok også de fleste, som normalt bare købe det fra den gode, lokale sushirestaurant. Derfor kan man til sin middag prøve sig frem med hjemmelavet sushi - det vil dog være en god ide at øve sig lidt inden, da sushi kan være svært at mestre.

Der er altså noget ret eksklusivt over sushi, da det er elegant, ofte ret dyrt og selvfølgelig også fordi det kan være ret kompliceret at lave det. Så hvis du disker op med en stor omgang hjemmelavet sushi til dine gæster, så vil de med sikkerhed blive meget imponerede over dine evner i et køkken. Så prøv dig frem i tiden op til, at du får besøg, så du kan imponere dem med rigtig lækker sushi.

En luksus-burger

For at vende tilbage til den type retter, som måske ikke virker overdådige og eksklusive i sig selv, men som på den anden side sagtens kan slå benene væk under dine gæster, så kan du også forsøge dig med at lave en rigtig god burger. De fleste er nemlig ret pjattede med at spise burger, men det er måske de færreste, som normalt spiser burgere, hvor der er helt styr på alle smagene.

Man kan for eksempel starte ud med at lave sine egne burgerboller. Herefter kan man måske også forsøge sig med at lave sine egne dressinger, som lige er lidt bedre og mere smagfulde, end dem man bare køber i supermarkedet. Og så skal bøffen selvfølgelig ikke være sådan en tør og tynd en - den skal have en fyldig og krydret smag.

Dertil kan man desuden også lave hjemmelavede pommes frites i ovnen, hvor man ligeledes har sørget for en god dressing dertil. Denne helt simple ret er der nok i hvert fald ikke mange, der vil sige nej til at sætte tænderne i - især ikke når der er gjort så meget ud af de forskellige ingredienser.

Den vegetariske ret: Dhal

Sidst men ikke mindst kan det faktisk også imponere ret meget, hvis man er dygtig i det vegetariske køkken. Der er nemlig flere og flere, der gerne vil spise grønnere, men som måske ikke føler, at de har evnerne til rigtigt at imponere i det vegetariske køkken. Derfor kan man altså netop imponere sine gæster med en rigtig god ret ved netop at bevæge sig indenfor det grønne køkken og vise, at vegetarisk mad sagtens kan smage rigtig godt.

En ret, som man her kunne kaste sig over, kunne eksempelvis være Dhal. Først og fremmest er det ikke den sværeste ret at lave, og derudover så er det en meget velsmagende ret, som de fleste nok vil blive helt vilde med. Retten i sig selv består af en masse skønne krydderier, ingefær, hvidløg, tomat, røde linser og lidt flere ingredienser. Dertil er det meget normalt at servere raita og naanbrød som tilbehør - så denne vegetariske ret kan sagtens udgøre et festligt måltid.

Find det du mangler på knivblok.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 1.141 produkter fra mere end 107 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.891 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-24 09:07:17.

7
Produkttyper
1.141
Produkter
107
Forhandlere
1.891
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.