Hvad skal ligge under træet i år? 7 bud på julegaver til ham eller hende der elsker at gå i køkkenet

I de fleste familier er der rigtig mange, der skal købes gaver til, når det snart er ved at være juleaften. Der er nogen, som er nemme at købe julegaver til, fordi de har en masse ønsker, og så er der andre, hvor det kan være ret svært at finde på nogle gode gaver, fordi de ikke rigtig ønsker sig så mange forskellige ting.

Hvis man netop står i den situation, at det er lidt svært at finde på en god gaveide, men der tilfældigvis er tale om en person, rigtig godt kan lide at bruge tid i køkkenet, så skal man måske netop gå ud fra denne interesse i madlavning, når man skal finde på gaven. Derfor kan du herunder få inspiration til en masse forskellige gaver, som kunne passe fint til en person, der bruger meget tid i køkkenet.

Ny knivblok...

Laver man meget mad, så har man sikkert også en masse madlavningsredskaber - heriblandt knive. Og knive skal jo helst ikke bare ligge rundt omkring og flyde. Så hvis du ved, at den her person, der laver meget mad, måske er begyndt at døje lidt med pladsen til alle knivene, så giver du selvfølgelig bare en ny knivblok i julegave. Det kan også være en knivmagnet, hvis personen allerede har en knivblok - for det ser måske også en lille smule tosset ud, hvis der står en masse knivblokke ved siden af hinanden.

... Og nye knive

I forbindelse med at man giver en ny knivblok, er det også ret oplagt at give nogle en eller flere nye knive til samlingen. For dem, som går rigtig meget op i madlavning, ved også, at kniven er et rigtig vigtigt værktøj at have i køkkenet, og det er altså nogen, som man også kan nørde lidt med, fordi der findes så mange forskellige slags knive, som altså er gode til forskellige ting.

Nyt og spændende udstyr

Dem, der bruger rigtig meget tid i køkkenet, laver formentlig ikke bare de samme retter hele tiden, men de derimod interesserede i at lære nye teknikker og opskrifter at kende. Derfor kunne en rigtig sjov gave for eksempel være noget nyt køkkenudstyr. Det behøver ikke at være en form for udstyr, som du selv eller personen rent faktisk kender til, men det skal bare ligne, at det er noget, som man kan nørde lidt med i køkkenet.

Med sådan en gave bliver modtageren af den nemlig også selv overrasket over at få den - og måske endda inspireret til at prøve nogle nye og spændende ting af i køkkenet.

En ny kogebog til samlingen

Det er meget forskelligt, hvordan folk laver mad. Nogen kan bedst lide at gøre det ud fra en opskrift, så man er sikker på, at det smager, som den skal, hvor andre foretrækker at eksperimentere uden en opskrift. Der er dog altid en del inspiration at hente fra opskrifter i kogebøger, så netop en kogebog kunne også være en ide til personen, som godt kan lide at lave mad.

Der findes både den slags kogebøger, som er med nemme og helt basale opskrifter, og så er der altså kogebøger med lidt mere specielle opskrifter, som måske også ofte vil kræve, at man har lidt kendskab til madlavning. Det er nok sidstnævnte, der vil være mest passende til den madlavningsnørd, som du kender, fordi den netop kan inspirere til at prøve nye og anderledes ting af. Retter, som ikke bare er pasta med kødsovs eller lasagne.

Gryder og pander

For at vende lidt tilbage til udstyr til køkkenet, så er der selvfølgelig meget mere af slagsen, som kan blive nyttigt for en, der laver meget mad. Det er eksempelvis altid godt med en masse gryder og pander i forskellige størrelser, så det er næsten også en sikker vinder, hvis man eksempelvis giver en ny gryde eller pande som julegave. Så skal man måske bare lige høre efter, hvilke størrelser personen mangler, så de ikke får en gryde, der allerede står i skuffen.

Nyt porcelæn til stellet, der samles på

Går man meget op i madlavning, så kunne det også være, at man går en del op i, hvordan maden serveres - altså at man måske samler på et bestemt stel fra et bestemt mærke. Hvis det er tilfældet for den person, du skal finde en gave til, så kan det være, at du bare skal give et par tallerkener eller noget bestik, som hører til det stel, som personen allerede samler på.

Sådan noget er nemlig typisk lidt dyrt, og derfor er det måske ikke noget, som man lige selv går ud og køber, men som man derimod bliver meget glad for at få i gave.

En flot vægdekoration til køkkenet

Når man bruger meget tid i sit køkken, så er det også vigtigt, at det er et flot og hyggeligt køkken, som måske næsten kan inspirere end. Derfor er det allersidst bud på en gave netop også en form for vægdekoration. Typisk er køkkenet jo ikke et sted, hvor man indretter med alt muligt nips, fordi det jo er et rum, der primært har en praktisk funktion. Men man kan sagtens pifte køkkenet lidt op med nogle helt simple ting.

En vægdekoration er eksempelvis en mulighed - og det vil være helt oplagt med et billede, en plakat eller et maleri. Måske endda noget med et motiv, der har noget med madlavning at gøre. Så skal det helst bare placeres et sted, hvor det ikke bliver for fedtet eller vådt. Så det kunne også være en gaveide.

Menu
Top