Lav din egen madlavningsblog - 4 ting du skal vide inden du starter

Er du ekspert i at lave hurtig og sund aftensmad, elsker du at bruge din fritid på at bakse lækre kager sammen, eller eksperimenterer du med de nyeste køkkengadgets på markedet? Så har du måske overvejet at dele din passion ved at starte din egen madlavningsblog. At lave sin egen blog er ikke svært, men dit indhold skal naturligvis også læses af et relevant publikum, og det kræver en lidt større indsats. Hvis du drømmer om at lave din egen madblog, får du her en liste over 4 ting, du skal vide, inden du starter.

1. Domæne, webhotel og blogprogram

Det første, du skal gøre, når du vil lave en blog, er at købe et domæne. Et domænenavn er din adresse på internettet og det, man skriver i søgefeltet for at besøge netop din blog. Du skal derfor finde et godt domænenavn, som er let at huske og som selvfølgelig er ledigt. Tænk også over endelsen på domænet. Da din madblog med stor sandsynlighed er dansk, bør den ende på .dk. Hvis den derimod skal være international, kan du vælge .com.

Dernæst har du brug for et webhotel. Det er det sted på internettet, hvor din blog og alle de tilhørende filer bor. Man kan altså sige, at du lejer en plads på en server, som altid er forbundet til nettet, så dit publikum kan besøge din blog. Det er en fordel at købe webhotel samme sted som domænet.

Når du har skaffet dig et domæne og et webhotel, skal du nu til at lave selve bloggen. Det kan du gøre på to måder. Hvis du har stor teknisk viden, kan du vælge at kode din blog helt fra bunden. Hvis ikke, kan du også bruge et blogprogram såsom WordPress, som allerede er kodet for dig, så du i stedet kan fokusere på dit indhold. Et blogprogram er klart den nemmeste løsning.

2. Skriv spændende blogindlæg

Har du fået din blog op at køre? Fedt! Så er det tid til det sjove: at producere blogindlæg. Selvom en madblog naturligvis har størst fokus på de gode opskrifter, skal der alligevel skrives indhold, som fanger læseren og giver vedkommende lyst til at afprøve netop dine opskrifter. Ellers er det svært at få en succesfuld blog.

Der findes ikke nogen endegyldige regler for, hvordan du bør skrive dine indlæg. Dog er der alligevel et par ting, der er værd at have in mente.

  • Væk læserens interesse med en spændende overskrift

Overskriften er vigtig, da den er det første, dine læsere møder. Sørg for at pirre læserens nysgerrighed, så vedkommende får lyst til at klikke sig ind på dit indlæg.

  • Hold indlægget i en passende længde

Selvom de gode historier stadig er vigtige på en madblog, skal de naturligvis ikke fylde det hele. Dog skal indlæggene heller ikke være så korte, at de ikke bliver vist i Googles søgeresultater. Det anbefales, at blogindlæg har en længde på 900-2500 ord, men det vigtigste er, at dit indhold er relevant.

3. Tænk på SEO

Apropos Googles søgeresultater, så ønsker du naturligvis at rangere så højt som muligt. Her er især SEO vigtigt. SEO står for søgemaskineoptimering, og helt kort fortalt handler det om at øge mængden og kvaliteten af trafikken på din blog gennem organiske søgeresultater.

Når du laver SEO, arbejder du for at optimere din blog ud fra de faktorer, som søgemaskinerne tager i betragtning, når de skal rangere websites. Du skal altså sørge for at gøre din side relevant i forhold til brugernes søgninger.

Google favoriserer de hjemmesider, der bl.a. har bedst indhold. Når du skaber indhold til din blog, bør du derfor sørge for at anvende søgeord og -fraser, som en potentiel besøgende vil bruge. Udover dette er det vigtigt at have en høj autoritet hos Google. Det kan du bl.a. opnå ved, at andre hjemmesider linker til din blog. Det kaldes link Building.

Godt SEO-arbejde er en løbende proces, og den kan ofte være vanskelig at gennemskue. Heldigvis findes der et væld af specialister indenfor SEO, som er klar til at hjælpe dig med at få din blog til tops.

4. Læg vægt på det visuelle

Selvom en blog typisk består af tekst, afhænger en madblog i høj grad af det visuelle, for du skal naturligvis vise dine besøgende, hvor lækre dine retter ser ud. De færreste giver sig nemlig i kast med opskrifter uden billeder af det færdige resultat, og derfor er billeder super vigtige.

I dag har de fleste mobiltelefoner et ganske fint kamera, som du sagtens kan bruge til at skyde flotte billeder af dine retter. Du behøver altså ikke at investere i det helt dyre fotoudstyr for at lave fængende indhold.

Hvis du har mod på det, kan du også producere videoer, hvor du viser, hvordan dine opskrifter laves. Det er et rigtig godt supplement til dine skrevne indlæg, og det kan give den besøgende en følelse af at lave maden sammen med dig. Også her kan du benytte dig af din mobiltelefon og et simpelt redigeringsprogram. Det kræver ikke nogen særlig erfaring indenfor videoproduktion, blot at du har modet til at kaste dig ud i det og lysten til at lære nyt.

Menu
Top